Om oss

Butiken
Vi finns vid norra infarten strax norr om Zoegas och strax söder om polishuset.
Där finns 6 gratis parkeringsplatser utanför butiken , och du kan även ta buss hit.
Stadsbuss (de gröna) nr 1, 7, 22, och 27 samt Regionbuss (de gula) nr 220, 250, 506 samt 520 stannar utanför
Det du ser här är endast en liten del av det vi har i butiken. Vi har också mycket annat. En del av sortimentet är helt unikt, mycket med ensamrätt i Skandinavien eller Europa.

Vi strävar efter att kunna ge våra kunder en mycket hög servicenivå och
att få varje kund att känna sig precis så unik som hon är.
Det vi inte har, försöker vi fixa!
Bästa servicen fås om man beställer tid. Då avsätter vi en personlig rådgivare endast för dig. Väljer du att komma på drop-in så kan du ibland få vänta ett tag, men vi lovar att hjälpa dig så fort vi kan.

Vi har ett stort utbud av slöjor, tiaror, skor, väskor, smycken och hårnålar.
Hos oss kan du beställa tärnklänningar och balklänningar i över 100 olika nyanser.
I vårt skrädderi slutjusterar vi din klänning, till självkostnadspris, så den sitter perfekt och vi handpressar alla klänningar, utan kostnad, innan de lämnas ut från butiken.

Ändringsatelje

Vi har ett skrädderi som kan hjälpa dig med tillpassning av din klänning så att den sitter perfekt.
Vanliga ändringar kan vara kortning/fållning och in/uttag i sidsömmar över byst och midja.
Skrädderiet kan också tillverka axelband och halterneckband efter dina egna önskemål.
Be oss gärna om ett kostnadsförslag på din ändring.
De klänningar som är köpta hos oss ändras till ett självkostnadspris. Har du inte köpt din klänning hos oss kan vi, i mån av tid, hjälpa dig med ändringar till skrädderikostnad. Alla priser inkluderar 25% moms.

Historia

1967 startades ANINA i Staffanstorp av marknadsföraren Anita och designern Nina. De slog ihop sina namn och det blev ANINA. De tillverkade framför allt barnkläder. Ett år senare fick Anitas man ett jobb i Luxemburg så rörelsen såldes till Elisabeth Estberger som utvidgade butikens koncept med egenproducerade designade damkläder och presentartiklar. Elisabeths man, Björn, byggde om villans förråd och en del av garaget till en butikslokal

Man sålde på dagarna och klippte till och sydde på kvällar och nätter. En skånelänga i centrum av Staffanstorp inköptes 1974 och man rev ur hela bottenvåningen och inredde till butik. Övervåningen inreddes till kontor, lager och personalrum. 20 mars, 1975 slogs dörrarna upp och succén var given.
Man började resa på mässor och blev snabbt kända som butiken som var först med det senaste. Döttrarna Agnetha och Marie hittade kärleken och flyttade bägge till Rydebäck strax söder om Helsingborg.. De tyckte att rörelsen kunde utvidgas till 2 butiker så en lokal införskaffades 1985 på Hamntorget i Helsingborg. Till skillnad från butiken i Staffanstorp såldes bara konfektion i Helsingborg. Lokalen blev snabbt för liten och 1987 gick flytten till Järnvägsgatan19.
Man var med på modevisningar på bl.a. Konserthuset, Hotell Mollberg och Grand Hotell. Även nattklubbarna Lennons, Q och Tempel fick besök. Modellerna var bl.a Christer Lindarw och fröken Sverigekandidater
Efterfrågan på lyxiga och flärdfulla kläder ökade och inköpen rättades in efter det. Steget till att även börja med brudklänningar var inte långt. En liten våning en trappa upp inreddes till "brudrum". Ryktet spred sig till Kul i Juli och man korade i många år tillsammans "Årets Brudpar". Ett samarbete upprättades med en blomsterbutik och man började anordna visningar och Bröllopsmässor först på Knutpunkten och senare på Marina Plaza, Parapeten, Sundspärlan, Wallmans och Stadsteatern. Butiken blev snabbt vida känd för sitt breda utbud av läckra brud och festkläder.
Butiken i Staffanstorp såldes efter några år och Elisabeth och Björn flyttade till Rydebäck för att kunna vara närmare barn och barnbarn.
1993 drabbades familjen hårt av en rad svåra sjukdomar och Elisabeth gick bort 1995 i sviterna av cancer.

2004 togs beslutet att låta ANINA fokusera enbart på Brud och Festkläder och en ny butik öppnades för konfektionskläderna på Bruksgatan i Helsingborg. Efter några år avyttrades den, och allt fokuserades på ANINA.

2011 utökade vi verksamheten när vi hittade lokalen på Ängelholmsvägen 31. En stor och luftig lokal som passar våra ändamål perfekt ! Vi kunde utöka vårt sortiment och även ta in herrkläder.

2018 vann vi priset " Best Retailer in Sweden "


Hälsningar
All personal på Anina